torsdag 1 augusti 2013

Att ångkoka...

För er som älskar att äta dim sum, dumplings, degknyten, eller vad man nu kallar dem för... Kan enkelt handla själv dessa i asiatiska livs och sen ångkoka dem själv när ni känner för det, istället för att äta ute för det trippla priset (som billigast!!)

Vet inte hur man ångkokar? Jätte enkelt! Fotograferade lite idag när jag själv ångkokade mina har gau's ;)

1. Fyll en medelstor kastrull med vatten. 
Obs! Inte för mycket, annars kommer det bli dumpling-soppa ;)
(Starta plattan på högsta värmen)

2. Lägg en galler liknande grej som höjer upp, 
den ska hamna ca 1 cm ovanför vattenytan. 

3. Lägg i den önskade degknytena i en plåt-aktig djup tallrik

4. Lägg på locket. Ha helst en glaslock med hål i,
så du kan se igenom utan att lyfta på locket och så den varma ångan kan pysa ut.
Jag brukar stänga av plattan när det pyser som mest och låta kastrullen ligga kvar, 
tills det slutar koka.

Sen så är det bara och äta, min favorit dipp är soja blandat tillsammans med chilisås ex. sriracha, en thailändsk variant. 


Inga kommentarer: